Deca iz Pakraca i Lipika u poseti Banjаluci

Izvor: Grad Banjaluka

Zamenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidzić, upriličio je 10. novembra 2018. godine prijem za grupu učenika osnovnih škola sa područja opština Pakrac i Lipik, u okviru projekta Veća srpske nacionalne manjine pod nazivom „Jačanje obrazovanja na srpskom jeziku i pismu među decom Pakraca i Lipika“.

Poželevši dobrodošlicu gostima, Amidzić  je izrazio zadovoljstvo što je Banjaluka deo ovog projekta koji jača obrazovanje, kulturu i istoriju sprskog naroda.

-Srećni smo što smo mogli da ugostimo naše goste i prijatelje iz opština u Zapadnoj Slavoniji u kojima ima veliki broj povratnika i da tako jačamo saradnju. Neophodno je raditi na očuvanju srpskog jezika i pisma, te jačanju nacionalnog identiteta srpskog naroda – kazao je Amidzić.

Mališani su obišli znamenitosti grada i ovo je samo jedan korak u intenziviranju saradnje između Banjaluke i zapadnoslavonskih opština.

Zamenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović,  ocenio je da je za srpsku decu izuzetno značajno što će posetiti kulturne znamenitosti Banjaluke.

-Drago mi je što ćemo proširiti našu saradnju i što će predstavnici institucija iz ovog grada posetiti Zapadnu Slavoniju i srpske povratnike. Podrška nam izuzetno znači da bi ostali ono što jesmo – rekao je Ivanović.

Projekat „Jačanje obrazovanja na srpskom jeziku i pismu među decom Pakraca i Lipika“ realizuje Veće srpske nacionalne manjine Grada Pakraca, a sufinansiran je na konkursu Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

  

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …