Dejvid Vujić u poseti Predsedniku Vučiću

Izvor: predsednik.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je 23. jula 2019. godine sa Dejvidom Vujićem, poslednjim iz grupe Amerikanaca srpskog porekla, koji su radili na svemirskom programu Apolo šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, i rekao da smo u Srbiji ponosni na njih i njihov doprinos tom velikom dostignuću za čovečanstvo.

Predsednik Vučić je zahvalio Vujiću što, iako Amerikanac po rođenju, nije zaboravio svoje korene i što na najbolji način predstavlja srpski narod u Americi. On je rekao da su ljudi kao Dejvid Vujić mnogo učinili i čine za približavanje Srbije i Amerike.
Gospodin Vujić je ispričao da je njegova porodica uvek s ponosom čuvala srpski jezik, veru i običaje i trudila se da okupi srpsku zajednicu u njihovom gradu i šire. On je sa predsednikom Vučićem podelio uspomene i anegdote iz rada na svemirskom programu Apolo i detalje iz misije na Mesec.
Predsednik Vučić je rekao da je impresivno iz prve ruke slušati takva svedočanstva i zahvalio Ambasadi SAD i ambasadoru Kajlu Skotu što su, u okviru obeležavanja 50. godišnjice sletanja na Mesec, podsetili na zasluge „srpske Apolo sedmorke“.
On je podsetio na svoj raniji susret sa Dejvidom Vujićem pre dve godine u Vašingtonu i savete gospodina Vujića da se Srbija posveti digitalizaciji i modernim tehnologijama, što je sada jedan od glavnih pravaca u radu naše Vlade.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …