Dijaspora i turizam

Konferencija „Dijaspora i turizam“ na kojoj će biti predstavljeni primeri dobre prakse turističke saradnje Srbije sa dijasporom biće organizovana 28. februara u 11.30 časova u svečanoj sali Upravne zgrade Sajma u Beogradu.

Konferenciju organizuje Vladina Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, Turističkom organizacijom Beograda, Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija i Udruženjem hotelijera i restoratera Srbije.

Cilj Kancelarije za dijasporu i naših partnera u ovom projektu je da omogućimo nesposredne kontakte organizatora putovanja iz rasejanja sa predstavnicima turističke privrede Srbije zbog poslovne saradnje i razmene iskustava. Ideja nam je da sve turističke agencije u svetu čiji su vlasnici srpskog porekla u svoju ponudu uključe aranžmane u Srbiji.

Nakon konferencije, mesto sastajanja dijaspore i matice tokom Sajma biće štand Turističke organizacije Beograd.

Ovo je početak velikog rada i saradnje ne samo na turističkim skupovima poput ove konferencije, već i aktivnije saradnje sa našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u svetu, crkvenim opštinama, kao i srpskim organizacijama i udruženjima širom sveta.

Pozivamo turističke agencije i organizatore putovanja, predstavnike turističke privrede u Srbiji i dijaspori, da prijave svoje učešće i doprinesu formiranju valjanog turističko-agencijskog proizvoda Srbije koji možemo ponuditi svima u svetu. Osoba za kontakt je Sanja Nedeljković, tel. 011/32-02-902, i-mejl: s.nedeljkovic@dijaspora.gov.rs.

Konferencija „Dijaspora i turizam“ agenda