Dijaspora ulaže u „južnu prugu“

Izvor: Tanjug
Američki biznismen srpskog porekla Slobodan Pavlović izjavio je da je spreman da investira na području Leskovca i juga Srbije.
Фото: Танјуг
Foto: Tanjug

On je tokom posete Leskovcu i nakon razgovora sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem pojasnio da je zainteresovan za kupovinu poljoprivrednog kombinata „Porečje“ Vučje, koji se nalazi u stečaju i izrazio spremnost da njegova „Pavlović internacionalna banka“, obezbedi povoljne kredite za izgradnju proizvodnih pogona na jugu Srbije.

„Imao sam sreću da se upoznam sa gradonačelnikom u crkvi Gračanici u Čikagu i mi smo razgovarali u vezi sa tom kompanijom“, rekao je biznismen.Prema njegovim rečima, da bismo mogli nešto da učinimo za našu zemlju treba da zaustavimo da naša mladost odlazi iz nje.
„Vi znate da iz južne Srbije odlaze svi za Beograd ili inostranstvo i da bismo to sprečili moramo nešto da otvorimo u svakom mestu, u svakom gradu Srbije i Republike Srpske kako bi narod ostao tu da radi i živi. To je moj cilj to je moja vizija i verujem da ću zajedno sa vama to da uradim“, rekao je Pavlović.Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zadovoljan je što je zainteresovao Slobodana Pavlovića da dođe iz Čikaga kako bi se upoznao sa investicionim potencijalima Leskovca i juga Srbije.
„Gospodin Pavlović je poznat po humanosti, po energiji i finansijskoj mudrosti. Znate, uvek je prioritet kakvo je stanje u firmi, šta može da se očekuje, kakvi su strateški partneri a to je firma koja i sami znate ima perfektnu prošlost a siguran sam i budućost uz dobre strateške partnere. Svaka firma koja je privatizovana, gde je došao dobar domaćin, posebno u poljoprivredi, ima budućost i siguran sam da ćemo imati pozitivne efekte“, ocenio je Cvetanović.
Poljoprivredni kombinat „Porečje“ Vučje je do pre desetak godina bio jedan od najvećih proizvođača smrznutog voća, dzemova i rakije viljamovke u Srbiji. „Porečje“ je privatizovano 2010. godine ali je 2012. godine zbog nepoštovanja ugovora o kupovini, privatizacija raskinuta. Od tada je preduzeće u stečaju.
Pavlović je jedan od najbogatijih ljudi srpskog porekla u Americi. Devedesetih godina je sam finansirao izgradnju mosta preko Drine „Pavlovića ćupriju“. Nedaleko od Bjeljine gradi grad „Slobomir“ a vlasnik je još nekoliko firmi i banke.

Check Also

Selaković i Gujon s dijasporom u sedištu SNO u Čikagu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poručio je Srbima u Čikagu da su državi Srbiji, kao …