Direktor Gujon i ministar za ljudska prava i izbeglice BiH Lučić : „pravo svojine je ljudsko pravo koje ne sme biti ugroženo u BiH“

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon sastao se danas u Beogradu sa ministrom za ljudska prava i izbeglice BiH Milošem Lučićem. Tema sastanka bila je zaštita imovine srpskog naroda u FBiH.

Direktor Gujon je predstavio probleme sa kojima se suočavaju Srbi iz FBiH, sa fokusom na proces usaglašavanja zemljišnih knjiga i katastra, u kojem pripadnici srpskog naroda gube pravo na imovinu.

Ministar Lučić je zahvalio na naporima koje Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu ulaže na planu zaštite prava Srba u FBiH i izrazio spremnost da podrži aktivnosti koje zajednički sprovode Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) Republike Srpske (BiH).

Direktor Gujon i ministar Lučić su se usaglasili da je pravo svojine ljudsko pravo koje početkom 21. veka ne sme biti ugroženo, a da je odgovornost svih nas da učinimo sve što je u našoj moći da se ovo pravo poštuje.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …