Dobrotvorni događaj “28. juna” u Milvokiju

izvor: 28. Jun

Humanitarna žurka održana je prošlog vikenda u Milvokiju, Viskonsin gde je sakupljeno više od 10.000 dolara. Preko 1.000 ljudi je prisustvovalo ovom događaju. Događaj su dan ranije podržali Predsednik Generalne Skupštine UN-a Vuk Jeremić i bivša kongreskinja SAD-a Melisa Bin.

Žurka i dobrovoljni prilog je bio održan u predsedničkoj sali Svetoga Save u Milvokiju sa gostima folklorne grupe Božur, Dukati i Biseri, Folklor i ansambl Oplenac, Gračanica, Avala, Soko i Šumadija, koji su zabavljali publiku celu noć.
Suzana Bičanin i Kosovka Sprečo su bile glavne organizatorke i zadovoljne su rezultatom.

“Ja sam vrlo počašćena da budem deo ovako savršenog humanitarnog truda. Uspeh ovog događaja u Milvokiju pokazao je da podrška raste među Srpskim narodom ovde u Čikagu i Milvokiju za našu mladu organizaciju“, izjavila je Suzana.

„Ja se zahvaljujem Bogu i narodu koji je učestvovao i učinio ovu humanitarnu žurku uspešnom. Ovo je prvi put da sam učestvovala u događaju ove veličine i jako sam impresionirana i ponosna na našu Srpsku zajednicu“, dodala je Kosovka Sprečo.

Ceo prihod skupljen ide za projekat „Srpske zemlje, Srpski rod“. Cilj projekta je da se pošalje 5 miliona dolara pomoći Srbima kojima je to potrebno. Dva kontejnera medicinske pomoći teška 10 tona su već uspešno poslata u Gračanicu i Višegrad. Naredna dva kontejnera idu u Krajinu i predviđeno je da se pošalju za par sedmica.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …