Dodela udžbenika đacima prvacima u Vukovaru

Svečano su podeljeni udžbenici i radne sveske roditeljima 49 učenika prvih razreda vukovarskih osnovnih škola, koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i pismu (po modelu A). Skup je održan u prostorijama Zajedničkog veća opština u Vukovaru.

Sredstva su obezbeđena iz budžeta Pokrajinske vlade AP Vojvodine, na inicijativu Zajedničkog veća opština Vukovar. Pomoć je dogovorena sa predsednikom Pokrajinske vlade AP Vojvodine, Igorom Mirovićem, pri čemu je obezbeđeno 600 hiljada dinara. Udžbenike je štampala izdavačka kuća ,,Prosvjeta“ iz Zagreba. Takođe, Veće srpske nacionalne manjine grada Vukovara, obezbedilo je dodatnih 100 kuna (13 evra) za kupovinu školskog pribora, za svakog đaka prva koji nastavu sluša na srpskom jeziku i pismu.

Svečanoj dodeli udžbenika prisustvovali su delegacija AP Vojvodine, predvođena Milanom Kovačevićem, zamenikom pokrajinskog sekretara za obrazovanje i nacionalne manjine i Generalni konzul u Vukovaru, Milan Šapić. Kovačević je izrazio svoje zadovoljstvo realizacijom ove akcije i najavio buduću pomoć u cilju proširenja akcije na ostale osnovne škole u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom. Najavljena je i pomoć u obnovi vukovarske škole ,,Nikola Andrić“. Predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar, Srđan Jeremić, zahvalio se matičnoj državi na vrednoj donaciji kao i roditeljima koji decu upisuju na nastavu na srpkom jeziku i pismu.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …