Dugogodišnja saradnja krunisana potpisivanjem protokola

U Frankfurtu je 10. maja prilikom „Majskih susreta pisaca dijaspore“ čiji je specijalni gost bio akademik i književnik Matija Bećković, potpisan međunarodni protokol o saradnji u oblasti kulture između Udruženja pisaca „Sedmica“ iz Frankfurta i Kulturnog i dokumentacionog centra Srba u Mađarskoj.

foto: Ivan Jakšić

Cilj potpisanog protokola je ostvarivanje zajedničkih interesa u oblasti kulture čiji je osnovni zadatak očuvanje srpskog jezika, kao i promovisanje kulturnih vrednosti i ostvarenja Srba u Mađarskoj i Nemačkoj. Povodom potpisivanja protokola u prepunoj sali u prisustvu konzula Branka Radovanovića i Živorada Petrovića, sveštenstva, kao i pesnika iz Nemačke, Austrije, Italije, Švajcarske, Mađarske prisutnima su se obratili Milan Đurić direktor KDCSM i Ljubiša Simić predsednik Udruženja književnika „Sedmica“ književne zajednice Udruženja književnika Srbije.

Potpisinici Protokola izrazili su zadovoljstvo razlogom ponovnog susreta i istakli da potpisivanjem ovog značajnog dokumenta otvaraju dalji put kulturne saradnje i jačaju veze između Srba u Mađarskoj i Nemačkoj.

KDC – 13. maj 2014

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …