Fond za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu raspisao konkurse za srpska udruženja

Fond za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu AP Vojvodine raspisao je Konkurs za podsticanje javnog informisanja na srpskom jeziku u zemljama u regionu i Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje projekata organizacija Srba u regionu.

Konkurs za podsticanje informisanja se raspisuje radi dodele sredstava za realizaciju projekata informisanja na maternjem jeziku pripadnika srpskog naroda koji žive u zemljama u regionu. Predloženi projekat mora se realizovati preko medija čije se sedište nalazi na teritoriji države iz koje konkuriše predlagač projekta.

Ciljevi konkursa su uvođenje, poboljšanje ili proširenje programskih sadržaja u medijima, kao podrška ostvarivanju prava srpskog naroda u zemljama u regionu na informisanje na sopstvenom jeziku, negovanja sopstvene kulture i identiteta, razvoja obrazovanja i jezičke kulture. Prijavljivanje traje od 8. aprila.

Javni poziv za finansiranje projekata srpskih organizacija iz regiona odnosi se na dodelu sredstava za realizaciju projekata od značaja za pripadnike srpskog naroda koji žive u zemljama u okruženju. Fond će finansirati ili sufinansirati programe iz različitih oblasti koji se odnose na promovisanje srpskog kulturnog nasleđa, obeležavanje jubileja, obrazovanja, kao i negovanja jezika i ćiriličkog pisma. Poziv je otvoren do 15. aprila.

 

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …