Glumci predstavili igru za decu koja podstiče učenje srpskog jezika i kulture

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon primio je glumce Nenada Okanovića, Darka Apostolovića i Bojana Ivkovića, koji su predstavili svoj projekat, igru Luedu – „Nauči se, čoveče“, gde se kroz zabavu i druženje, podstiču učenje i intelektualni razvoj dece ali i odraslih.

Pitanja se biraju prema uzrastu i oblastima na aplikaciji Luedu, što omogućava interaktivni pristup učenju koji je deci zanimljiviji, te bi mogao da posluži i kao dodatno nastavno sredstvo srpskim školama u rasejanju.

Igrom, koja je najpre zaživela u Republici Srpskoj, gde se kviz visoke produkcije prikazivao na RTRS, podstiču se, ne samo predmetna znanja za uzrast svih razreda osnovne škole, već i negovanje srpskog jezika i kulture.

„Namera nam je da igru delimo našoj deci u dijaspori i tako dođemo do druge i treće generacije srpskih iseljenika, da preko ove platforme, komuniciraju s maticom, očuvaju srpski jezik i upoznaju se s istorijom i tradicijom“, objasnio je Bojan Ivković.

Na aplikacija „Nauči se, čoveče“  rade administratori za svaku oblast posebno, dopunjujući pitanja i prilagođavajući kviz za decu iz različitih delova sveta, na ćirilici i latinici.

Check Also

Gujon se sastao s gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon sastao se s …