Godišnja Skupština SPКD „Prosvjeta“ iz Herceg Novog

U Herceg Novom, 3. decembra 2019. godine, u organizaciji Srpskog prosvetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“, održana je godišnja Skupština društva.

Skupštinu je otvorila i vodila predsednik SPDK „Prosvjeta“ Olivera Doklestić, koja se u svom izlaganju osvrnula na realizovane aktivnosti društva u 2019. godini, finansijski bilans, kao i planirane aktivnosti u 2020. godini. Govoreći o okolnostima u kojima funkcioniše društvo, Olivera Doklestić je više puta istakla značaj sufinansiranja projekata od strane Republike Srbije i posebno se zahvalila Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije.

Kako je istakla „Prosvjeta“ trenutno realizuje projekat „Književno-jezičke radionice“ koju pohađa između 18 i 25 učenika iz osnovnih škola u Opštini Herceg Novi, a koja se sufinansira sredstvima dobijenim na konkursu Ministarstva kulture i informisanja. Doklestić je ukazala da će „Prosvjeta“ pored brojnih aktivnosti koje su planirane za sledeću godinu, u februaru 2020. godine, štampati izmenjeno i dopunjeno izdanje knjige „Bokelji na strani Srbije u Prvom svetskom ratu“ autora dr Milana Gulića (naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju iz Beograda).

 Godišnjoj Skupštini društva su prisustvovali predsednik udruženja „Srpski Soko“ iz Herceg Novog Nebojša Rašo, predsednik podružnice „Matice Boke“ iz Herceg Novog Mirko Mustur, kao i drugi ugledni gosti. Takođe, godišnjoj Skupštini društva ispred Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom, prisustvovao je konzul žeran Zoran Dojčinović.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …