Grad Beograd dao prostor za OSSI

Grad Beograd je danas potpisivanjem protokola zvanično dodelio prostor Organizaciji srpskih studenata u inostranstvu u kojem će se nalaziti beogradska kancelarija ove organizacije. Prvi put nakon 17 godina postojanja OSSI ima predstavništvo u Srbiji.

Dragomir Petronijević i Aleksandar Jakovljević
Dragomir Petronijević i Aleksandar Jakovljević

Protokol o saradnji između Kancelarije za mlade Grada Beograda i OSSI-ja potpisali su Dragomir Petronijević, član Gradskog veća i Aleksandar Jakovljević, predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu. Ovim sporazumom OSSI je dobio na korišćenje opremljeni prostor sa četiri kompjutera i telefonima u okviru «Gnezda», Kancelarije za mlade na 6. spratu Beograđanke. Inicijativa za pronalaženje prostora za OSSI u Beogradu je potekla od Kancelarije za dijasporu Vlade Srbije početkom ove godine.

Dragomir Petronijević je u ime Grada Beograda pozdravio studente iz inostranstva i pozvao ih da svoja iskustva podele sa mladima u Srbiji, ističući trajno opredeljenje Kancelarije za mlade Grada Beograda da podrži sve vidove umrežavanja koji doprinoste širenju znanja i iskustva mladih.

„Cilj je da zajedno radimo na tome kako da naši studenti lakše odu na postdiplomske studije u inostranstvo, ali i kako da se naši studenti koji su diplomirali u inostranstvu vrate u zemlju i poboljšaju privrednu situaciju Beograda i cele zemlje“, rekao je Petronijević.

«Nakon 17 godina postojanja i više hiljada studenata koji su prošli kroz našu organizaciju, tek danas smo u situaciji da imamo svoj dom, svoju kancelariju. Poslednjih godina smo aktivno radili kako bi omogućili da nakon 10 lokalnih ogranaka koje imamo u zemljama od Amerike do Australije dobijemo i jedanaesto predstavništvo, i to u Srbiji. Dobijanje adrese, stvarnog sedišta organizacije će omogućiti značajno unapređenje našeg rada i sveukupno povećanje naših kapaciteta za naredni period», rekao je Aleksandar Jakovljević i dodao da je kancelarija za OSSI veoma važan podstrek u njihovom budućem radu, ali pre svega i važan signal države i njenih institucija.

«OSSI je danas dobio svoj dom, i nakon 17 godina se vratio u Srbiju, gde je oduvek i pripadao. Sada, na svima nama ostaje da zajedničkim snagama radimo da i naši članovi, OSSIjevci, prate put OSSIja i pronađu svoj put i na kraju krajeva svoj dom ovde u Srbiji», rekao je Jakovljević.

grupna2

Potpisivanju protokola su prisustvovali Vesna Vidojević, predstavnica sektora za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta , Nikolina Milatović Popović iz resora zaduženog za dijasporu u Vladi Srbije, Nataša Kočiš ispred Srpskog Siti Kluba iz Londona – OSSI-jeve partnerske organizacije, brojni predstavnici nevladinog sektora i srpski studenti iz inostranstva.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …