Gujon: Nadam se đacima iz dijaspore i regiona na Krosu RTS-a

Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону подржава манифестацију Крос РТС-а, која окупља ђаке из Србије и расејања. О одржавању кроса, директор Управе Арно Гујон разговарао је данас с министром просвете Бранком Ружићем и организационим тимом манифестације.

„Овај спортски догађај је веома значајан за сву децу која кроз спорт јачају свој такмичарски дух али и осећај припадности истој заједници. Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону подржаваће и даље ову сјајну идеју која постоји већ 31 годину. Надам се да ће ситуација дозволити окупљање наших ђака из дијаспоре и расејања“, изјавио је Гујон.

У зависности од ситуације с пандемијом вируса корона, саговорници су се сложили да овогодишњи крос буде организован у традиционалном формату из 2019. или као Куп градова прошле године. Термин за реализацију сва три такмичарска дела остаје јесен 2021, а за образовне сегменте на располагању је период од 15. априла до 30. новембра. Такође, остављена је могућност и одржавања Kампа „Лесковац 2021“ од 23. до 30.12.2021.

„Више од 90 одсто такмичара су ђаци и предшколци. За 30 година, на Kросу РТС-а циљем је прошло 7.515.521 тркач. То је резултат за Гиниса, али и за понос Србије”, рекао је оснивач и директор Kроса РТС-а Стеван Kовачевић.

Стожер Kроса РТС-а је Министарство омладине и спорта које је, преко Српског атлетског савеза, већ определило финансијска средства за 2021. годину, јер је то, према речима министра Ружића – „за развој школског и врхунског спорта стратегијски важно такмичење“.

 

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …