Gujon se sastao s gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon sastao se s gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem u Gradskoj upravi. Nakon razgovora u kojem su upoznali jedan drugog s izazovima institucija koje vode i mogućnostima saradnje, Gujon i Stanivuković prošetali su ulicama prestonice Srpske.
„Veoma sadržajan i prijatan razgovor imao sam s najmlađim gradonačelnikom u istoriji Banjaluke u impozantnoj zgradi Gradske uprave koju sam prvi put posetio. Zahvalan sam na toplom prijemu i gostoprimstvu gradonačelnika i dragih Banjalučana, zbog kojih se u prestonici Republike Srpske svaki put osećam kao kod kuće“, izjavio je Gujon.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je nakon susreta rekao da je Gujon za srpski narod, posebno one koji žive na Kosovu i Metohiji, učinio mnogo, zbog čega ga, kako je kazao – Srbi svim srcem smatraju svojim.

„Kroz svoj humanitarni rad on snažno podržava naš narod gde god se on nalazio, zbog čega je nosilac najznačajnijih priznanja od strane Republike Srbije, ali i Republike Srpske. Ponosan sam na ovo prijateljstvo, koje će u godinama koje dolaze, biti još snažnije“, istakao je Stanivuković.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …