Gujon se u Moskvi sastao s visokom zvaničnicima Ruske Federacije

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu sastao se s Jevgenijem Primakovim, rukovodiocem Federalne agencije za pitanja Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u rasejanju i međunarodnu društvenu saradnju Ruske Federacije, u čijem okviru se nalaze, između ostalog, svi ruski domovi u svetu.

„Otvorili smo za nas veoma značajne teme i dobili korisne informacije o modelima saradnje i pomoći koju Rusija pruža svojim sunarodnicima u inostranstvu. Drago mi je što su naši ruski prijatelji bili izuzetno otvoreni i podelili sa nama znanja i iskustva koja ćemo, u narednom periodu, primenjivati u radu s našim sunarodnicima u regionu i dijaspori“, rekao je Gujon nakon sastanka s Primakovim u Moskvi.

Direktor Uprave uručio je Primakovu ikonu Svetog Stefana Dečanskog.

„U Visokim Dečanima sam ja primio pravoslavlje a taj manastir je gospodin Primakov obišao i zavoleo kada je nosio humanitarnu pomoć na Kosovo i Metohiju“, rekao je Gujon.

U okviru službene posete Rusiji, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu posetio je Institut Zajednice nezavisnih država, gde se sastao  s direktorom ove ustanove i poslanikom ruske Državne dume Konstantinom Zatulinom. Razgovarali su o temama koje se tiču srpske i ruske dijaspore.

 

 

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …