Gujon ugostio delegaciju Evropske asocijacije srpskih folklornih društava

Danas je u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon primio predstavnike Evropske asocijacije srpskih folklornih društava koji su ovaj vikend doputovali u Beograd iz Nemačke, Francuske, Švajcarske, Austrije i Hrvatske.
„Folklorna društva koja funkcionišu pod okriljem Evropske asocijacije srpskih folklornih društava zajedno okupljaju preko 80 000 dece iz našeg rasejanja koju uče o najlepšim tradicijama srpskog naroda i omogućavaju im da se međusobno upoznaju i druže na srpskom jeziku. Razgovarali smo o mogućnosti da se centralna folklorna smotra svih folklornih društava iz Evrope organizuje u Srbiji 2023. godine. U realizaciji ove sjajne ideje ćemo kao Uprava pružati maksimalnu podršku i konkretnu pomoć. Jer Srbija treba brine o onima koji je na najlepši mogući način predstavljaju u svetu!“ – izjavio je direktor Gujon.
Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu godinama unazad finansijski i institucionalno pruža podršku srpskim folklornim društvima u regionu i dijaspori.

Check Also

Gujon sa studentima na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Studentskom gradu

Od ranog jutra studenti iz Beograda obeležili su Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. …