Gujon: Zadovoljstvo je bilo ugostiti naše sunarodnike iz S. Makedonije

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon ugostio je danas u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije predstavnike i članove folklornog društva „Srpski vez“ iz Kumanova na čelu sa predsednikom društva Daliborom Kitanovićem.

„Zadovoljstvo je bilo danas biti domaćin i ugostiti u Muzeju diplomatije u Beogradu naše sunarodnike iz Makedonije! Poručio sam im da će Uprava nastaviti da podržava rad njihovog folklornog društva “Srpski vez” koje okuplja našu decu u Kumanovu.“ – naglasio je Gujon.

On je tokom razgovora saopštio svoju nameru da u narednom periodu poseti srpsku zajednicu u Severnoj Makedoniji. Gospodin Kitanović je tim povodom pozvao direktora Gujona na njihov godišnji koncert  u Kumanovu koji će biti održan tokom letnjih meseci 2022. godine.

Uprava za saradnju s dijasporom godinama unazad pomaže rad ovog folklornog društva koje okuplja više od 100 članova različitog uzrasta. Na ovogodišnjem konkursu namenjenom sufinansiranju projekata u regionu, projekat „Srpskog veza“ – „Mladi i tradicija u funkciji očuvanja srpskog kulturnog, nacionalnog i etničkog identiteta Srba u S.Makedoniji“ podržan je u iznosu od 400 000 dinara.

 

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …