Humanitarna aktivnost SPOJI

Srpska pravoslavna omladina Inzbruk – SPOJI pokrenula je fond za ugrožene srpske porodice u okviru kojeg će se do sredine jula skupljati novčane donacije za otklanjanje i saniranje štete u Srbiji i Republici Srpskoj, a planirano je da se u vrednosti prikupljenih donacija porodicama kupi neophodna dugoročna pomoć koja će im pomoći da ponovo stanu na svoje noge.

spoji

Takođe, SPOJI je dve nedelje u skladištu organizacije u Inzbruku prikupljao pomoć, a apelu su se odazvali ne samo članovi i prijatelji organizacije, već i austrijske firme, od kojih i dalje stiže ranije najavljena pomoć.

Kako je objavila ova organizacije, članovi povereništva SPOJI u Srbiji su pomogli u odbrani Svilajnca od poplava i u kopanju kanala na keju reke Čokordin u Rašancu, kako bi se voda odlivala, a uz to su se priključili akciji prikupljanja materijalne pomoći za Svilajnac i Petrovac na Mlavi, koju je pokrenuo KUD „Polet“ iz Velikog Laola.

Prva humanitarna pošiljka Omladinske organizacije SPOJI krenula je 22. maja 2014. godine iz Inzbruka ka Smederevskoj Palanci. Kombi s prikolicom bio je napunjen paketima sa najneophodnijim potrepštinama, kao i sa odećom i obućom. Vrednost prve pošiljke bila je preko 9.000 evra, a odvezli su je članovi SPOJI-a, lično, na čelu sa Oliverom Ranisavljevićem, članom Upravnog odbora.

Check Also

Selaković i Gujon s dijasporom u sedištu SNO u Čikagu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poručio je Srbima u Čikagu da su državi Srbiji, kao …