Humanitarne aktivnosti udruženja Solidarnost Kosovo iz Pariza

izvor: Frankfurtske vesti

Ohrabreni uspehom od prošle godine, članovi humanitarne organizacije Solidarnost Kosovo, sa sedištem u Francuskoj srpsku decu sa Kosova 1. avgusta vode na Jadransko more u Crnu Goru. Da vide more, da nauče da plivaju, da se druže, da osete kako slobodno detinjstvo može biti lepo i protkano sa nebrojeno mnogo čari.

– Nimalo se nismo dvoumili. To dečje letovanje je, takoreći, naša poslastica. Ništa lepše od dečjeg uzbuđenja i njihove radosti – govori Arno Gujon, lider Solidarnosti i veliki prijatelj Srba.
Na sedmodnevni boravak na Crnogorsko primorje krenuće 40-oro dece iz porodica slabog materijalnog stanja, izabrani su po kriterijumima koje je odredila pravoslavna crkva u Gračanici, a što pedantno vodi i evidentira đakon Bojan.

– Dečje nestrpljenje pred polazak na letovanje dostiglo je kulminaciju. Uživanja na plaži, igrice u moru, a i večernje zabave omogućiće im da zaborave teškoće svakodnevice i da osete, bar malo, bezrižnost detinjstva – naglašava Arno.
Francuski dobrovoljci su sve isplanirali: kurs plivanja, posete kulturnim zbivanjima, sportske aktivnosti, umetnički ateljei. Biće to opuštanje u miru, bez straha, kroz šta prolaze i sva druga deca civilizovane Evrope, koja, nažalost, odobrava enklave, etničke i religiozne granice u srcu Starog kontinenta.

– U predvečerje ove akcije, pozivamo sve dobre ljude da nas podrže svojim prilozima kako bismo mogli podmiriti troškove transporta i smeštaja za 40 kosovskih mališana – sa verom u razumevanje i odziv – poručuje Arno.

Check Also

Gujon se sastao s gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon sastao se s …