Izabrano rukovodstvo Saveza Srba u Austriji

Zoran Aleksić reizabran je za predsednika Saveza Srba u Austriji. Novi potpredsednik Saveza je Boban Đurić, dosadašnji sekretar i aktuelni predsednik Zajednice srpskih klubova u Forarlbergu. Đuja Tešanović-Bećirević izabrana je na funkciju sekretara, a za njenu zamenicu Vera Miler, potpredsednica Zajednice srpskih klubova iz Forarlberga. U Nadzornom odboru ostali su Borislav Kapetanović, Petar Peričević i Milorad Torlaković.

Salcburg 2014

Predsednik Zoran Aleksić rekao je da je potrebno da se pripremi kvalitetna promena i osavremenjivanje statuta Saveza i uvođenje jasnog pravilnika.

„Dajem reč ispred predsedništva da će naš osnovni zadatak u narednom periodu biti da najkasnije početkom jeseni i u okviru skupštinskog zasedanja, a u saradnji sa predstavnicima pokrajinskih zajednica, pripremimo predloge dopuna i kvalitetnu analizu novog statuta, pravilnika i propozicija naših takmičenja, kao i okvire za jasne međusobne strukturne odnose i zakonski jasno preciziranu formu naše krovne organizacije“, izjavio je Aleksić.

Aleksić je istakao da su najznačajnija dostignuća Saveza u skorije vreme, učešće na poslovnoj konferenciji „Srbija-Dijaspora“ u Centru Sava, 23.12.2013, formiranje dve pokrajinske zajednice (Štajerska, Salcburg), povratak Zajednice srpskih klubova iz Koruške u Savez.

Generalna izborna skupština Saveza Srba u Austriji održana je u Salcburgu 22. februara u prisustvu 37 predstavnika iz svih 9 austrijskih pokrajina. U svojstvu počasnih gostiju skupštine, prisutnima su se obratili generalni konzul Republike Srbije u Salcburgu Vladimir Novaković i njegova zamenica Olivera Starčević. Ona je rekla da zbog malog broja prijavljenih, oko 30 birača, lokalno biračko mesto u okviru konzulata u Salcburgu tokom predstojećih parlamentarnih izbora u Republici Srbiji neće biti otvoreno.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …