Praksa za novinare i predstavnike srpskih organizacija i udruženja iz regiona

Udruženje novinara Srbije (UNS), uz podršku Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisuje konkurs za novinare medija na srpskom jeziku i predstavnike srpskih organizacija i udruženja iz regiona za studijski boravak i desetodnevnu besplatnu obuku u redakcijama u Srbiji.

na-obuci

Biografiju i kratko motivaciono pismo (ne duže od 1500 karaktera) poslati na mejl vesna.masalovic@uns.rs do 1. decembra. Uslov je da kandidati žive u zemljama regiona i da rade u medijima u regionu ili srpskim organizacijama i udruženjima iz regiona koji proizvode sadržaje na srpskom jeziku.

Polaznicima programa studijske prakse biće omogućen boravak u veb redakcijama u Srbiji. Osim prakse u medijima, novinari i predstavnici srpskih organizacija i udruženja iz regiona će boraviti i u veb redakciji UNS-a. Polaznici prakse će imati obuku na besplatnim onlajn WordPress (Vordpres) i Joomla (Džumla) platformama. Naučiće specifičnosti pisanja za onlajn izdanja i kreiranje sadržaja za veb, steći znanja iz oblasti optimizacije sadržaja za pretraživače (SEO).

Studijski boravak će biti organizovan u decembru 2016. godine.

Studijski boravak novinara iz srpskih medija u regionu UNS, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, organizuje četvrti put.

Praksu u beogradskim redakcijama  2013,  2015. i 2016. godine  imale su koleginice i kolege „Srpskih nedeljnih novina“ iz Mađarske, „Novosti“ i časopisa „Izvor“ iz Hrvatske, „Spone“ iz Makedonije, „Radio Temišvara“ iz Rumunije, udruženja „Morača-Rozafa“ iz Albanije,  portala IN4S, TV „Novog“ iz Crne Gore  i „Studentskog žurnala“ iz Bosne i Hercegovine.

Check Also

U Novom Sadu otvorena Kancelarija za pravnu pomoć Srbima iz Federacije BiH

U Novom Sadu danas je otvorena Кancelarija za pravnu pomoć Srbima koji imaju imovinu u …