Javni poziv za Album sećanja

Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920. sa Blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g.Irineja uz podršku  Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu  u cilju obeležavanja jubilarnih godina Prvog svetskog rata upućuje:

 i  učešće  u stvaranju Albuma sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata. „Oživimo sećanja, osvežimo pamćenje, pomozimo istoriji“.

Album secanja Javni poziv

Učinite vidljivim duh i delo vaših slavnih predaka učesnika Prvog svetskog rata. Učestvujte u stvaranju  Albuma sećanja na naše pretke iz Prvog svetskog rata. Ukoliko posedujete   fotografije, autobiografske spise, dnevnike, pisma vojnika, razglednice i druga dokumenta od istorijskog značaja kao svedočanstva događaja iz perioda Prvog svetskog rata  skenirana dokumenta dostavite na veb adresu: slavnim-precima.srb ili slavnimprecima.rs

Postanite svedoci vekova slavne prošlosti naših predaka. Izvucite iz albuma fotografije svojih predaka, iz fijoka spomenice i dnevnike, iz srca  dedove i pradedove, i učinite ih  vidljivim tvorcima naše istorije. Istorija nas obavezuje i poziva  da sačuvamo uspomene i sećanja na velike godine srpskog naroda 1914-1918. i ulogu svakog pojedinca u njemu, negujući ljubav, humanost, čast, rad, stvaralaštvo i opšte dobro kao ličnu odgovornost za budućnost naših potomaka.

Check Also

Donacija Srbije Srpskoj – pomoć u borbi protiv virusa Covid19

izvor: srbija.gov.rs Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas, zajedno sa potpredsednicom Vlade i …