Kalifornijski Srbi dobili priznanje Najplemenitiji podvig 2012.

Miodrag Nikolić, predsednik organizacije Spasimo decu Srbije (SDS) iz Los Anđelesa dobio je plaketu Večernjih novosti za „Najplemenitiji podvig 2012. godine“. Ova organizacija, koja okuplja Kalifornijske Srbe, stipendirala je školovanje 1.200 dece i podelila blizu tri miliona dolara ugroženim porodicama.

Marko Nikolić (foto: srbel.net)

„Ovo nije moja lična nagrada, već nagrada za našu organizaciju, koju su svi članovi zajedno zaslužili. Plaketu sam primio i u ime svih donatora koji su humanost pokazali na delu u prethodne dve decenije“, izjavio je Nikolić, nakon primanja priznanja.

On je pozvao sve humane ljude koji su u mogućnosti da i dalje pomažu ugroženim srpskim porodicama i šire vest o organizaciji i istakao da članovi SDS ne troše donirani novac na svoje plate, putovanja i ostale troškove.

Akcija „Najplemenitiji podvig godine“ u ogranizaciji lista „Večernje novosti“ ustanovljena je još pre pedeset godina, a za prethodnu godinu plakete su dodeljene 16. decembra 2012. godine. Za najplemenitije su proglašeni Emir Kusturica, dete Danica Zorić, posada ledolomca „Greben“ , posthumno Jelena Trikić i Goran Savić.

Povodom pola veka „Najplemenitijeg podviga“, u izdanju „Večernjih novosti“ izašla je monografija „Zlatni ljudi“, posvećena svim hrabrim, odvažnim junacima našeg doba. Sabrani su svi plemeniti podvizi nagrađeni tokom proteklih 50 godina, i ispričane priče o njihovim junacima.

Check Also

U Novom Sadu otvorena Kancelarija za pravnu pomoć Srbima iz Federacije BiH

U Novom Sadu danas je otvorena Кancelarija za pravnu pomoć Srbima koji imaju imovinu u …