Koncert Nemanje Radulovića u Studentskom parku

Povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, Kolarčeva zadužbina organizuje poseban muzički događaj – koncert na otvorenom violiniste Nemanje Radulovića sa orkestrom Dabl sens. Koncert će biti održan u Studenstkom parku koji će za tu priliku biti „produžena scena“ Kolarca.

nemanja radulovic

Nemanja uživa veliku popularnost kod domaće publike. Već godinama, njegovi koncerti na Kolarcu rasprodaju se za samo nekoliko sati. Veliki broj poštovalaca ovog uspešnog violinistie, nije u prilici da ga čuje uživo, jer kapacitet Velike dvorane Kolarčeve zadužbine premašuje interesovanje za njegove koncerte. Na ovaj način, Nemanja Radulović i Kolarčeva zadužbina žele da odgovore na pažnju domaće javnosti koja prati Nemanjinu uspešnu svetsku karijeru.

Ulaz na koncert je slobodan, bez ulaznica i dostupan je, ne samo stanovnicima Beograda, nego i gostima iz Srbije, regiona, Evrope i celog sveta. Program koncerta primeren je otvorenom ambijentu, poput otvorenih scena koje za izvođenje klasične muzike postoje u svim većim evropskim gradovima. Koncert realizuju Kolarčeva zadužbina i CEBEF u okviru svečanog otvaranja festivala Belef.

Ovaj projekat su podržali, kao deo gradske manifestacije povodom obeležavanja Svetskog dana muzike, Sekretrijat za kulturu Grada Beograda, Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Francuski institut u Beogradu i Zelenilo Beograd.

Medijski pokrovitelj je RTS.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …