Koncert „Pojte i utrojte“ u Kopenhagenu

U svečanoj sobi Ambasade u Kopenhagenu, 9. maja 2019. godine, održan je koncert za decu pod nazivom „Pojte i utrojte“, u organizaciji Dečijeg kulturnog centra Beograda i Ambasade R. Srbije u Kopenhagenu.

U saradnji sa Dečjim kulturnim centrom iz Beograda, Ambasada je priredila muzičko-poetski koncert u kom su učestvovali dečji kompozitor i interpretator Leontina, deca iz škole na srpskom jeziku iz više naselja grada Kopenhagena, omladinski i dečji folklorni ansambl „Opanak“, kao i svi u publici koji su činili sjajan hor dece, roditelja, baka i deka – hor koji peva srcem.

Najpre je ambasadorka Jasmina Mitrović Marić pozdravila decu i sve prisutne i obećala nezaboravno putovanje Srbijom u opančićima, na ćilimu od pirotskih šara, stihova i nota, putovanju na kom ćemo se siti ispričati sa svetim Savom, Dositejem, Vukom, sa našim drugarima koji sada u Srbiji pevaju iste ove pesme, recituju iste stihove, igraju kolo…

Među muzičke numere kao zvezde su zasijala naša deca koja žive u Danskoj, pohađaju dopunsku nastavu na srpskom jeziku i govore poeziju sprskih pesnika na oduševljenje svojih drugara i svih nas u publici.

Druženje je trajalo i nakon završetka programa. Igralo se uz muziku za decu, pričalo, fotografisalo, družilo… Svako dete od DKCB-a je dobilo na poklon cedeove sa Dečjeg beogradskog proleća, bombone,  sokiće i beskrajnu pažnju.

Ovim koncertom naša deca iz Kraljevine Danske pozdravljaju svoje drugare iz rasejanja koji će tokom maja biti gosti Srbije i Beograda na skupu dece iz naše dijaspore po celom svetu „Svesrpski dečji sabor“ u organizaciji Dečjeg kulturnog centra iz Beograda. Dobrodošli svojoj kući!

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …