Konkurs za istraživače dijaspore

Izvor: Tanjug

ERSTE fondacija je raspisala konkurs za sve zainteresovane istraživače i naučnike iz oblasti društvenih nauka iz zemalja Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope, pozivajući ih da učestvuju u programu stipendiranja naučno istraživačkog usavršavanja o temama u vezi sa ekonomskim i socijalno demografskim promenama.

konkurs-za-istrazivace
Istraživanje bi trebalo da se odnosi na temu dijaspore, nacionalnih država i preovlađujuchih struja u drusstvu u Centralnoj i Istočnoj Evropi, a stipendijski program će se odvijati u periodu od 2014. do 2016. godine, saopštila je danas Erste fondacija.
Poziv je otvoren za sve istraživače i naučnike iz zemalja Centralne i Istočne Evrope koji proučavaju ili su na bilo koji način uključeni u ekonomske, kulturne ili političke odnose, uključujući i njihovu aktivnost u probleme dijaspore, međunarodnih migracija i politiku dijaspore.


Stipendiste će izabrati žiri koji se sastoji od akademika i profesionalaca koji će temeljno pregledati sve prijave i pozvati na intervju one koji prođu u uži krug.
Početak istraživanja je zakazan za januar 2015. godine, a stipendija u iznosu od 12.000 eura obuhvata troškove jednogodišnjeg istraživanja, učestvovanje na naučnim skupovima i konferencijama, povezivanje sa različitim mrežama i putne troškove.
Na kraju programa najbolji radovi biće objavljeni širom zemalja regiona, a radni jezik radova i publikacije je engleski.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 24. avgusta 2014. onlajn prijavom na adresu https://apply.erstestiftung.org/fellowship, a za detaljnije informacije treba kontaktirati adresu socialresearch@erstestiftung.org.

Check Also

Donacija Srbije Srpskoj – pomoć u borbi protiv virusa Covid19

izvor: srbija.gov.rs Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas, zajedno sa potpredsednicom Vlade i …