Konkurs za medije Srba iz regiona

Ministarstvo kuture i informisanja raspisalo je konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona u 2017. godini. Konkurs je otvoren do 16. marta.

Konkurs se raspisuje radi pružanja finansijske podrške proizvodnji medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju na maternjem jeziku, očuvanju srpskog jezika, nacionalnog i kulturnog identiteta pripadnika srpskog naroda koji žive u zemljama regiona: Mađarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji.

Sredstva opredeljena za ovaj konkurs iznose 20.000.000,00 dinara. Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 500.000,00 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu iznosi 2.000.000,00 dinara. Učesnik Konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80% vrednosti projekta.

Pravo učešća na konkursu imaju:

  1. izdavač medija čiji medij je registrovan u navedenim zemljama;
  2.  pravno lice, odnosno preduzetnik registrovan u navedenim zemljama, koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija u navedenim zemljama.Pravo učešća na Konkursu nemaju lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu u ugovorom propisanom roku i formi podnela narativni i finansijski izveštaj i lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila.

Programski prioriteti konkursa su:

  1. očuvanje srpskog nacionalnog, kulturnog i jezičkog identiteta;
  2. jačanje stručnih kapaciteta u oblasti informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona;
  3. programi namenjeni deci i maloletnicima.

Detaljne informacije o uslovima konkursa sa kriterijumima, kao i prijavne obrasce možete preuzeti OVDE.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …