Konkurs za praksu novinara srpskih medija iz regiona

Udruženje novinara Srbije uz podršku Ministartsva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, raspisuje konkurs za novinare iz regiona za studijski boravak i tronedeljnu obuku u redakcijama u Srbiji.

image unskancelarija-za-dijasporu-pozadina-heder3

Obuka  je besplatna za 4 polaznika koji će biti odabrani na konkursu.

Kandidati treba da poseduju znanje rada na računaru i internetu. Biografiju i kratko motivaciono pismo (ne duže od 1500 karaktera) poslati na mejl vesna.masalovic@uns.rs  do 15. jula.

Novinarima srpskih redakcija iz regiona koji budu uključeni u program studijske prakse biće omogućen boravak u  veb redakcijama u Srbiji. Osim prakse u medijima  kolege će boraviti  i u veb redakciji UNS-a. Predviđeno je da studijski boravak bude organizovan u oktobru 2015. godine.

Praksu je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Studijski boravak novinara iz srpskih medija u regionu UNS-a uz podršku  Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu organizuje se drugi put.

Praksu u beogradskim redakcijama  2013. godine, istovremeno sa Konferencijom medija dijaspore i Srba iz regiona, a u okviru programa Profesionalizacije onlajn medija dijaspore  imale su koleginice i kolege „Srpskih nedeljnih novina“  iz Mađarske, „Novosti“ iz Hrvatske, „Spone“ iz Makedonije  i  „Radio Temišvara“ iz Rumunije.

 

 

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …