Konkursi za sufinansiranje

Ministarstvo spoljnih poslova, Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, raspisala je konkurse za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore. Konkursi su otvoreni do 26. maja 2016.

Predmet oba konkursa je sufinansiranje projekata koji imaju za cilj:  upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta i unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i Srba u regionu. Tip organizacije – udruženja koje može da se prijavi za dodelu sredstava: 1) organizacije, udruženja građana pripadnika srpske zajednice u inostranstvu i 2) registrovana udruženja građana sa sedištem u Republici Srbiji. Pravo učešća na konkursu nemaju: 1) direktni ili indirektni korisnici budzetskih sredstava, 2) pojedinci i 3) privredni subjekti. Jedna organizacija – udruženje civilnog društva može da podnese samo jedan predlog projekta po raspisanom konkursu. Realizacija projekta predviđena je u drugoj polovini 2016. godine.

Kriterijume za ocenivanje i detaljno uputstvo za učešće na konkursima možete pročitati u okviru Smernica:

Obrasci za oba konkursa:

Obrazac 1. – za prijavu i pisanje predloga projekta (sa Izjavom o nepostojanju sukoba interesa i verodostojnosti podataka) (.doc)
Obrazac 2. – predlog budzeta projekta (.xls)
Obrazac 3. – za izveštavanje(.doc)

 

 

Check Also

Međunarodna umetnička kolonija ,,Lastva-Trebinje“

U turističkom kompleksu „Grad sunca“ kod Trebinja je u proteklih nekoliko dana organizovana je međunarodna …