Kup prijateljstva u Insbruku

izvor: spoji.org

Srpska pravoslavna omladina Inzbruk – SPOJI u Inzbruku je organizovala prvi po redu humanitarni turnir u malom fudbalu pod nazivom KUP PRIJATELjSTVA. Kup je pokrenut kao humanitarni integracioni turnir, čije je održavanje planirano svake godine pred početak letnjeg školskog raspusta u Tirolu. Na prvom izdanju ovog jedinstvenog turnira u pokrajini Tirol učestvovalo je 16 ekipa sa igračima i gostima iz preko 25 različitih zemalja porekla – na primer iz Austrije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Nemačke, Grčke, Španije, Turske, SAD, Bolivije, Sirije, Iraka, Irana, ali i iz drugih azijskih i afričkih zemalja.

FCup_01

Humanitarni turnir u malom fudbalu  pokrenut je, kako bi u sklopu sporta motivisali mlade ljude da čine dobra dela i da tako pomognu ljudima u nevolji. Na prvom KUPU PRIJATELjSTVA igralo se za bolesnu decu u Tirolu i socijalno ugroženu decu na Balkanu.

Premijerni KUP PRIJATELjSTVA otvoren je počasnim početnim udarcem od strane mr Gerharda Frica, predsedavajućeg Skupštine grada Inzbruka, gospodina Kurta Valaša, odbornika Skupštine opštine Inzbruk, koji je prisustvao u ime zamenika gradonačelnice Inzbruka, Kristofa Kaufmana, zatim Tomas Falger, sekretara organizacije „Soccerteam“ koja svojim fondom „Help for kids“ pomaže deci u Tirolu,kao i Dragana Filipovića, predsednika Zajednice Srba Tirol.

Na prvom izdanju KUPA PRIJATELjSTVA, koji je tokom celog dana protekao u veoma sportskoj atmosferi u pravom smislu reči „fer-plej“, učestvovalo je 16 ekipa – po 2 grupe po 8 ekipa. Ekipe koje su na prvom KUPU PRIJATELjSTVA igrale za dobro delo su:„FC Victoria Innsbruck“, „FC Romania“, „FC Gol Latino“, „Bursaspor“, „FC Croatia Innsbruck“, „FC Sans Papiers“, „FC Casino Fair Play“, „FC Real Madrid Fans“, „FC Internationale“, „FC Lucky Bird“, FK Hajduk Tirol, „FC Roter Stern Innsbruck“, „Die Kings“, Vuk Karadzić iz Švaca, „Vikings Telfs“ i FK SPOJI. Konačan plasman je bio sledeći: 1. FC Romania, 2. FK SPOJI, 3. FC Internationale i 4. FC Real Madrid Fans.

 

 

Check Also

Izabran novi predsednik Saveza Srba Slovenije

Izvor: Savez Srba Slovenije Za novog predsednika saveza Srba Slovenije izabran je Vladimir Kokanović, za …