Home >>> Vesti >>> Matica >>> Kurs srpskog jezika preko Skajpa

Kurs srpskog jezika preko Skajpa

Izvor: dijasporanis.com

Kancelarija za saradnju sa dijasporom Službe za poslove gradonačelnika Niša, Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu i OCD Proaktiv pozivaju pripadnike dijaspore starosti od 8 do 30 godina da se prijave na besplatni individualni tromesečni kurs srpskog jezika preko Skajpa.

logo kurs

Nakon uspešne realizacije projekata tokom 2014. i 2015. godine, pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, nastavljamo da organizujemo i usavršavamo ovakvu nastavu. Cilj projekta je upotreba, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta i to kroz držanje individualnih časova srpskog jezika preko Skajpa (Skype) omladini iz dijaspore, od strane studenata sa Departmana za srpski jezik iz Niša.

Konkurs za zainteresovanu decu i omladinu iz dijaspore traje od 15. januara do 7. februara 2016. godine. Časovi će se realizovati u periodu mart, april i maj 2016. godine, a nakon završetka kursa polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju kursa Filozofskog fakulteta u Nišu (sa odgovarajućim nivoom znanja).

Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 45 minuta, u terminima u kojima se dogovore nastavnik i učenik. Filozofski fakultet u Nišu i Kancelarija za saradnju sa dijasporom Grada Niša će voditi računa da se časovi izvode kvalitetno i predviđenom dinamikom.

Svi zainteresovani treba da pošalju prijavu Kancelariji za saradnju sa dijasporom Grada Niša na: dijaspora.ni@gmail.com sa naslovom Skajp (Skype) časovi. Na osnovu prijava, komisija će odabrati parove nastavnik – učenik.

Neophodno je da potencijalni učenik ima solidan računar sa zvučnicima i kamerom i dobru internet vezu, da ima osnovno znanje srpskog i engleskog jezika i želju za učenjem.

Za više informacija možete se obratiti Kancelariji za saradnju sa dijasporom Službe za poslove gradonačelnika Grada Niša na: dijaspora.ni@gmail.com.

Prijavu možete preuzeti: ovde

Check Also

Zatvoreni svi granični prelazi za putnički saobraćaj

Svi granični prelazi za putnike u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju u Republici Srbiji zatvoreni …