Letnja škola srpskog jezika i kulture ,,Sava Mrkalj“

Ambasador Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. gospođa Mira Nikolić, posetila je 30. jula 2018. godine, decu, pripadnike srpske nacionalne manjine, polaznike Letnje škole srpskog jezika i kulture „Savo Mrkalj“ na poluostrvu Vir, koju već dugi niz godina, u kontinuitetu, zajedno organizuju Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ i Vijeće srpske nacionalne mannjine Grada Zagreba.

Svake godine oko stodvadesetoro dece iz raznih krajeva Hrvatske boravi, u dve grupe, u nekom od letnjih odmarališta, u trajanju od nedelju dana, kako bi se kroz druženje još bolje upoznali sa srpskim jezikom, ćiriličnim pismom, srpskom kulturom, istorijom, geografijom i drugim predmetima iz nacionalnog programa.

Polaznici su povodom posete ambasadora Mire Nikolić, pripremili prigodan kulturno-umetnički program. Ovom prilikom, ambasador Nikolić, poklonila je deci, najboljim polaznicima Letnje škole, tablet uređaje, pribavljene ljubaznošću Rotari kluba „Beograd – Dunav“, a u sklopu višegodišnjeg projekta Ambasade.

Projekat realizacije Letnje škole srpskog jezika i kulture „Savo Mrkalj“, podržan je od strane Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Check Also

Međunarodna umetnička kolonija ,,Lastva-Trebinje“

U turističkom kompleksu „Grad sunca“ kod Trebinja je u proteklih nekoliko dana organizovana je međunarodna …