,,Mališani u Beogradu 2018. godine“

U organizaciji Zajedničkog veća opština iz Vukovara, 26. oktobra 2018. godine realizovana je poseta oko 150-oro dece predškolskog uzrasta srpske nacionalnosti iz istočne Hrvatske Beogradu, pod nazivom ,,Mališani u Beogradu 2018. godine“.

U okviru posete Beogradu, gosti iz istočne Hrvatske, obišli su Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Muzej diplomatije i Pozorište ,,Duško Radović“ na Novom Beogradu, u kom su odgledali pozorišnu predstavu ,,Mali princ“. Tokom posete Muzeju diplomatije u Ministarstvu spoljnih poslova, gostima se obratio ambasador Aca Jovanović, pomoćnik ministra spoljnih poslova, koji je poželeo dobrodošlicu mališanima i njihovim vaspitačima, a takođe, deca su imala priliku da prisustvuju radionici „Diplomatija za početnike“ koju je osmislila i održala ambasador dr Ljiljana Nikšić. Mališanima su uručeni i pokloni u vidu knjiga i lektira na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Projekat ,,Mališani u Beogradu 2018. godine“ sufinansiran je na konkursu Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

 

            

 

 

 

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …