Nagrade literarnog konkursa ,,Profesor Vuko Velaš“

U parohijskom domu Mitropolije crnogorsko-primorske u Herceg Novom, u subotu 14. oktobra, organizovana je dodela diploma i nagrada najuspešnijim učesnicima Trećeg literarnog konkursa ,,Profesor Vuko Velaš“, za rad na srpskom jeziku pisan ćirilicom, u organizaciji NVO ,,Srpski Soko“.

Na svečanosti, prisutnima su se obratili predsednik NVO ,,Srpski Soko“, Nebojša Rašo i profesor srpskog jezika i književnosti, Veselin Matović, koji su istakli značaj projekata koji se bave očuvanjem srpskog jezika i ćirilice u Crnoj Gori.

Na literarnom konkursu, učestvovalo je ukupno 52 učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Herceg Novi. Stručni žiri u sastavu: profesor Gordana Stijepčević, profesor Zorica Marković i profesor Nikola Malović, izabrao je najbolje radove na konkursu, a jedna nagrada je dodeljena i za najlepši rukopis.

Nagrade učenicima uručili su sekretar Sekretarijata za kulturu opštine Herceg Novi, gospođa Ana Zambelić Pištalo, profesor Veselin Malović i konzul Zoran Dojčinović.

Projekat je podržalo Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Republike Srbije.

Check Also

Gujon sa mladim sportistima iz regiona i dijaspore na kampu „Srbija te zove“ u Beogradu

Arno Gujon direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu posetio je kamp …