Nagrađene uspešne žene

Izvor: dijaspora.tv

U organizaciji Austrijsko-srpskog društva u sredu je održano kulturno veče posvećeno uspešnim ženama koje su svojim radom doprinele jačanju veza između Austrije i Srbije. Nagrade su dodeljene najuspešnijim ženama iz sveta politike, nauke, kulture i drugih oblasti.

zene
Na inicijativu odbora za žene Austrijsko-srpskog društva, na čelu sa Draganom Pavlićević Tomić, u prostorijama EGA centra u Beču, održana je svečana dodela priznanja najuspešnijim ženama srpske i austrijske nacionalnosti. Svi prisutni su takođe imali priliku da uživaju u izvanrednom kulturnom programu, koji je uveličao svečanu dodelu nagrada.

Na samom početku manifestacije goste je pozdravio predsednik Austrijsko-srpskog društva Marko Stijaković, koji je naglasio da uspešne žene moraju biti predstavljene javnosti, i da je ova inicijativa sjajno prihvaćena u svim slojevima društva.

Dragana Pavlicević Tomić iz odbora za žene se takođe obratila prisutnim gostima i izjavila da nije bilo potrebno puno vremena da se napravi uži izbor za dodelu nagrada jer su žene srpskog porekla koje žive u Austriji i te kako uspešne. Ona je ujedno i najavila da je ovo samo jedan u nizu projekata koji je ženski odbor Austrijsko-srpskog društva ostvario i da nas očekuje još mnogo sličnih manifestacija koje će podržati žene kako bi one bile motivisane za svoj dalji rad, a i kako bi on bio vidljiviji.

Ministarka za pitanja integracije u vladi grada Beča Sandra Frauenberger je takodje bila prisutna i pozdravila sve posetioce i istakla važnost ove manifestacije.
Ženski kvartet „Die Besita“ koji čine Jelena Davidović, Petra Plamenova, Petra Giakalone i Lili Rolenic, upriličio je događaj modernom interpretacijom kompozicija za klavir, harmoniku i kontrabas.

Iako je ženski kvartet oduševio publiku, višestruka dobitnica najrazličitijih nagrada, osmogodišnja Nina Đorđević dobila je najveću naklonost publike i najjači aplauz za svoje izvođenje na harmonici.

Nagrade za jedinstveni uspeh u svom radu dobile su:
• Anica Macka Dojder, poslanica Socijaldemokratske stranke (SPÖ) u skupštini grada Beča i članica pokrajinskih odbora za zdravstvo, integraciju i zaštitu potrošača
• Vjera Raškovich Zec, književnica, pedagog i književna kritičarka
• Dušica Koler Milojević, doktorka mašinstva i profesorka na višoj tehničkoj školi u Mödling-u
• Jovana Misaljević, pijanstkinja
• Zorica Aigner Nikolić, slikarka
• Monika Piker, Austrijanka, istoričarka i specijalista za biznis koučing koja je tri godine živela i radila u Beogradu
• Vesna Dimitrijević, urednica i voditeljka emisije „Dijaspora uživo“ i urednica dvojezičnog internet portala www.dijaspora.tv

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …