Nastavlja se kampanja zaštite srpske imovine u FBiH

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon i pomoćnik direktora Nikolina Milatović Popović prisustvovali su danas u Banjaluci u Narodnoj skupštini Republike Srpske sastanku u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH  na kom se govorilo o pravnoj pomoći Srbima koji imaju imovinu u Federaciji.

Domaćin sastanka bio je potpredsednik Narodne skupštine Srpske Denis Šulić, a prisustvovali su i Anton Kasipović, potpredsednik Vlade  Srpske i ministar pravde, Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade Republike Srpske, Duško Ćutilo, direktor Fonda za izbegla i raseljena lica i saradnju sa Srbima iz regiona, kao i predstavnici opština u Federaciji i udruženja koja okupljaju Srbe u FBiH. Oni su usaglasili prioritete delovanja Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH koji će i dalje pružati pravnu podršku Srbima poreklom s ovih prostora.

“Danas smo iz Narodne skupštine Republike Srpske poslali jasnu poruku – srpska imovina u Federaciji BiH mora da bude zaštićena. U cilju informisanja ljudi o postojanju opasnosti da izgube imovinu u procesu usklađivanja zemljišnih knjiga i katastra, nastavićemo kampanju koju smo kao Uprava pokrenuli prošle godine i koja je do sada dala dobre rezultate”, izjavio je Gujon.

 

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …