Noć muzeja u Kancelariji za dijasporu

U desetoj, jubilarnoj Noći muzeja u subotu, 18.maja 2013.godine, učestvuje i Kancelarija za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Vlade Republike Srbije.

Program je osmišljen u vidu druženja sa našim ljudima iz rasejanja. U direktnom razgovoru biće ispričane priče o potrazi i borbi za srećom . Uz posluženje „nostalgije“ biće prikazan i film o mladim Srbima u Njujorku.

Posetiocima će biti ponuđeno i učešće u radionici za izradu suvenira.

Ekskluzivno u Noći muzeja u Kancelariji za dijasporu nastupiće diva džez muzike Jasne Jovićević, iz Kanade.

Program:

18:00

Predstavljanje starozanatske tehnike dekorisanja liciderskih kolača, uz stavljanje akcenta na promociju ćirilice i uključivanje dece u ispisivanje ćiriličnih slova na liciderskim srcima. U dekorisanju učestvuju i posetioci.

U saradnji sa „Suveniri Srbije“ http://www.suvenirisrbije.com/

19:00

Film „Njujork:šest sati ranije“, autora Dragane Kanjevac uz produkciju Nataše Milojević, o mladim Srbima u Njujorku (trajanje 60 minuta,sa ponovljenim prikazivanjem iz sata u sat).

Jasna Jovićević, džez pevačica iz Kanade

20:30

Koncert Jasne Jovićević.

U prostoru bašte Kancelarije, biće izloženi tekstovi koje je ustupila Politika online, sa pričama, utiscima, sećanjima, doživljajima Srba koji žive širom sveta.

Ovaj događaj će biti pokriven kamerama, tokom trajanja programa moći ćete da pratite događaj uživo putem prenosa na našem sajtu.

Ulaz iz ulice Kneginje Ljubice.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …