Obeleženo 50 godina od osnivanja КUD-a ,,Dobrosav Radovanović Кikac“

U Bazelu je 1. decembra 2018. godine obeležena pedesetogodišnjica od osnivanja KUD-a ,,Dobrosav Radovanović Kikac“, najstarijeg kulturno-umetničkog društva u Švajcarskoj.

Na svečanoj akademiji, upriličenoj ovim povodom, govorili su, pored organizatora, ambasador dr Snežana Janković, Vukman Krivokuća iz Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Sebastijan Frener, član Saveznog parlamenta Švajcarske iz Bazela. U svojim govorima ambasador Janković i Krivokuća, izrazili su visoko uvažavanje i zahvalnost za sve što je KUD ,,Dobrosav Radovanović Kikac“ učinio za očuvanje naše kulture, tradicije i identiteta u Švajcarskoj, poželevši im mnogo uspeha u daljem radu. Švajcarski poslanik, Frener, pohvalio je angažman srpske zajednice u Bazelu koja daje važan doprinos kulturnoj i nacionalnoj raznovrsnosti Švajcarske.

Organizatori su istakli da posebno cene što im se na ovoj svečanosti, prilikom koje se mogao videti čitav istorijat nastanka, ne samo ovog kulturno-umetničkog društva već i okupljanja naše dijaspore oko ideje očuvanja identiteta u Švajcarskoj, pridružio i predstavnik Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, koja je putem konkursa sufinansirala održavanje ove svečane akademije.

Ovom prilikom, Ambasadi Republike Srbije u Bernu i Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, dodeljene su zahvalnice KUD-a ,,Dobrosav Radovanović Kikac“ za izuzetan doprinos i saradnju u očuvanju i razvijanju srpske kulturne baštine u dijaspori.

 

Check Also

Selaković i Gujon s dijasporom u sedištu SNO u Čikagu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poručio je Srbima u Čikagu da su državi Srbiji, kao …