Održana ,,Srbijada 2018“ u Klivlendu

Na imanju srpske pravoslavne crkve Sveti Sava, u Klivlendu, saveznoj državi Ohajo, SAD, od 31. avgusta do 2. septembra 2018. godine, održana je manifestacija ,,Srbijada 2018“.

,,Srbijada“ je tradicionalna manifestacija koja se održava od 1993. godine i koja okuplja srpsku zajednicu sa celog severnoameričkog kontinenta. Reč je o turniru srpskih fudbalskih klubova sa teritorije SAD i Kanade. Na ovogodišnjoj ,,Srbijadi“ učestvovalo je preko 50 srpskih fudbalskih klubova. Domaćin ,,Srbijade 2018“ bio je fudbalski klub ,,Karađorđe“ iz Klivlenda.

Prema proceni organizatora, manifestaciju je posetilo preko deset hiljada gostiju. Generalni konzulat Republike Srbije u Čikagu, imao je svoj štand na manifestaciji, na kojem su posetioci imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima konzulata i dobiju odgovore na pitanja iz konzularne nadležnosti. Na štandu su posetioci mogli da dobiju turistički promotivni materijal, brošure o investiranju u Srbiji i drugo. Više stotina lica posetilo je štand konzulata. Takođe, štand su imali i predstavnici Telekoma Srbije, kao i druge  srpske firme i organizacije u SAD.

 

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …