Onlajn časovi srpskog jezika

Veb portal “Slovce” slovce.blogspot.nl omogućio je deci iz dijaspore uzrasta od 6 do 10 godina, ali i odraslima učenje srpskog jezika na daljinu.

Vuk Stefanović Karadžić

Na portalu se može besplatno preuzeti nastavni materijal za učenje srpkog jezika u dvojezičnoj formi, na srpskom i engleskom jeziku, koji je namenjen deci koja već imaju predznanje srpskog jezika, komuniciraju sa roditeljima kod kuće na srpskom, a žive u inostranstvu gde pohađaju školu na jeziku te zemlje. Ovaj pristup po prvi put omogućava mlađim generacijama u dijaspori da samostalno krenu u proces učenja tako što će čitati i popunjavati vežbe, i preko latičnog naučiti ćirilično pismo.

Pored, mogućnosti preuzimanja materijala sa portala postoji i interaktivna mapa nastavnika srpskog jezika koji drže onlajn časove.
«Internet nudi mogućnost da korisnici stupe u kontakt sa nastavnikom koji može da bude u Srbiji ili bilo gde u svetu i zakazati čas po dogovoru samostalno ili u manjoj grupi“ , navodi se na portalu.

Ova ideja potekla je Dragane Mijatović Jovanović iz Holandije koja je spoznala problematiku škola srpskog jezika u inostranstvu i odlučila da svima koji imaju brz internet, a žive u dijaspori omogući učenje srpkog jezika.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …