Osnovana Srpska inicijativa u Crnoj Gori

Izvor: RTS , MINA

U Crnoj Gori je osnovan novi politički savez pod nazivom Srpska inicijativa. Sporazum o novom savezu potpisali su Srpsko nacionalno vijeće, Narodna stranka, Demokratska srpska stranka, Stranka srpskih radikala i takozvani Pokret za Pljevlja.

Srpska inicijativa Podgorica
Nekoliko vanparlamentarnih stranaka i nevladinih organizacija osnovalo je novi politički savez, pod nazivom Srpska inicijativa, radi, kako je saopšteno, „opstanka i napretka Srba u Crnoj Gori“.
Sporazum o novom savezu potpisali su Srpsko nacionalno vijeće, Narodna stranka, Demokratska srpska stranka, Stranka srpskih radikala i takozvani Pokret za Pljevlja, na čijem je čelu poslanik Novica Stanić.

Predstavnici Srpske inicijative su saopštili da će taj savez negovati zajedništvo, i raditi na očuvanju nacionalnog identiteta Srba u Crnoj Gori.

Momčilo Vuksanović iz Srpskog nacionalnog vijeća poručio je da se Sporazum potpisuje za sve Srbe u Crnoj Gori, navodeći da niko nije izostavljen.

„Odlučni smo da širimo našu priču oko zajedništva i da postignemo ono što je interes srpskog naroda u Crnoj Gori, a to je ravnopravnost sa svim drugim nacionalnim zajednicama“, rekao je Vuksanović, prenosi televizija Vijesti.

Prema njegovim riječima, potpisinici inicijative žele, kroz institucije sistema, da ostvare ono što što im pripada.

„Ne da imamo nadređenost u odnosu na bilo koga drugog, ali svakako da imamo ono što je naše“.

Check Also

Gujon sa studentima na proslavi Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Studentskom gradu

Od ranog jutra studenti iz Beograda obeležili su Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. …