Otvara se Kancelarija za dijasporu u Nišu

Kancelarija za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu nastavlja saradnju sa lokalnim samoupravama i podržavaće otvaranje Kancelarija za dijasporu u gradovima u Srbiji.

Na inicijativu predstavnika Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Rastka Jankovića, doneli smo odluku o osnivanju Kancelarije za dijasporu u gradu Nišu, koja će predstavljati vezu između matice, u ovom slučaju Niša, i dijaspore, rekao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Ovo je samo nastavak saradnje u širenju mreže kancelarija u cilju povezivanja građana u zemlji i rasejanju.Naglasak će biti na povezivanju sa zavičajnim udruženjima iz dijaspore,posebno u mestima iz kojih veliki broj naših građana živi i radi u inostranstvu.Kancelarije za dijasporu pri lokalnom nivou sarađivaće sa Vladinom Kancelarijom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu na realizaciji zajedničkih projekata u oblasti ekonomije i kulture, najavio je Rastko Janković savetnik direktora Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …