Početak školske godine u Volosu i otvaranje Konzulata

Delegacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, koju je predvodio ministar Mladen Šarčević, posetila je srpske dopunske škole u Atini i Volosu, gde je ministar svečano otvorio  novu školsku godinu. U delegaciji su bili i Ana Langović-Milićević, državni sekretar i Marko Popadić, specijalni savetnik u MPNTR, kao i Vera Vukićević, zamenik pomoćnika ministra spoljnih poslova.

 

Ministar Šarčević je, pozdravljajući decu i roditelje u Atini i Volosu, istakao značaj dopunskih škola u kojima deca naših sunarodnika u inostranstvu stiču znanja o jeziku, kulturi i istoriji Srbije. Vlada Srbije je kako je istakao ministar, trajno orijentisana na jačanje ovog vida nastave, shvatajući značaj koji dopunska škola ima za jačanje veza naših sunarodnika u inostranstvu sa maticom.

Nakon programa u Srpskoj dopunskoj školi, ministar Šarčević i delegacija, kao i ambasador RS Dušan Spasojević sa saradnicima, generalni konzul u Solunu Siniša Pavić, niz zvanica iz Volosa i regije, kao i roditelji i deca Srpske dopunske škole u Volosu i Larisi, predvođeni učiteljicom Ljubicom Pokrajac Psaros  prisustvovali su svečanom otvaranju Konzulata R. Srbije na čelu sa počasnim konzulom Simeonom Comokosom. Početak rada Počasnog konzulata obeležen je svečanim prijemom u hotelu Volos Palas u Volosu u kojem se i nalaze privremene prostorije Počasnog konzulata.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …