Poklon koncert za srpsku decu u Kopenhagenu

izvor: DKCB

Povodom početka školske godine, sadašnji i budući školarci dobili su najlepši muzički poklon od Ambasade Republike Srbije u Kraljevini Danskoj i Dečjeg kulturnog centra Beograd. Specijalno zbog ove prilike iz prestonice Srbije doputovali su najpoznatiji izvođači i stvaraoci muzike za decu – Minja Subota i Leontina Vukomanović, koji su pred prepunom svečanom salom u Ambasadi Republike Srbije nastupali za srpsku decu u rasejanju i njihove porodice. Prisutne je pozdravila i poželela im dobrodošlicu Nj.E. ambasador Republike Srbije u Kraljevini Danskoj, dr Jasmina Mitrović Marić, rečima „Dobro došli u svoju kuću – u Ambasadu Republike Srbije!”

Minja Subota i Leontina, zajedno sa decom u publici i njihovim porodicama, na radost svih generacija pevali su najpopularnije dečje muzičke hitove. Publika je imala priliku da uživa uz pesme „Deca su ukras sveta”, „Išli smo u Afriku”, „Slon lepotan Dondolan”, „Vuče, Vuče, bubo lenja”, „Au, što je škola zgodna”, „Kako rastu deca” i druge muzičke hitove za decu. Nakon gromoglasnog aplauza koncert je završen pesmom „Sedmica” Minje Subote, uz koju su zajedno izvođači i publika zaigrali kolo.

„Podjednako su uživali i roditelji i deca” – rekla je Aleksandra Kuljić koja je sa svojom ćerkom Lanom i prijateljima bila na koncertu. „Danas su se ovde okupila naša deca koja žive u Danskoj i koja uče srpski jezik. Znamo da se kroz muziku najbolje uči jezik i zato je divna ideja da se ovde za našu decu održi koncert”, istakla je Ksenija Maričić, istoričar po profesiji i nastavnik srpskog jezika u dopunskoj školi srpskog jezika pri Ministarstvu prosvete Republike Srbije.

Pored muzičkog spektakla, deca u publici su na poklon dobila i kompakt diskove sa muzičkim izdanjima Dečjeg kulturnog centra Beograd – muziku sa festivala „Dečje beogradsko proleće” i najlepše pesme o Beogradu „Beograd je divna priča”.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …