Pomoć Srba iz UAE

Srpska zajednica iz UAE je složno i organizovano od prvog dana katastrofalnih poplava sakupljala pomoć za svoje sugrađane u matici.

izvor: Abu Dabi Srbi
izvor: Abu Dabi Srbi

Iz UAE je do sada poslato ukupno 328 kutija pomoći ukupne težine 5245 kilograma u vrednosti oko 12 000 evra, a ko 2,3 tone pomoći se nalazi u ambasadi i čeka transport Srbiju.

Od donatora prikupljeno je preko 240 000 dirhama, tj oko 48 000 evra i uplaćeno na namenski račun Vlade Republike Srbije. Donatorske večeri u organizaciji Ambasade Srbije, Srpskog poslovnog saveta i grupe Dubai Serbs održane su 19. maja u Dubaiju, a 20. maja u Abu Dabiju.

Humanitarna pomoć u robi sakupljana je od prvog dana. Stotine volontera, pripadnika srpske zajednice sakupilo se na zajedničkom zadatku širom UAE. Pokrenute su akcije sakupljanja pomoći po školama i firmama, ostvarena je saradnja sa Crvenim krstom UAE. Lokalni mediji su pisali o volonterskim akcijama prikupljanja pomoći.

Zalaganjem naših ljudi, akcijama su se pridružili i stranci. Ambasadi Srbije je najavljena pomoć UAE u izgradnji kuća i nekoliko većih donacija u robi (lekovi, nameštaj i hrana). Prema procenama na teritoriji UAE ima oko 10 000 pripadnika srpske zajednice.

Check Also

U Novom Sadu otvorena Kancelarija za pravnu pomoć Srbima iz Federacije BiH

U Novom Sadu danas je otvorena Кancelarija za pravnu pomoć Srbima koji imaju imovinu u …