Pomoćnik direktora Rastko Janković posetio teniski kamp u Aranđelovcu

Tenisko sportsko društvo AS (TSV AS) iz Beča organizuje sedmodnevni letnji teniski kamp pod nazivom „TENISKI KAMP ARANĐELOVAC 2013“.

Kamp se održava od 5. do 11. avgusta 2013. godine u Aranđelovcu, na teniskim terenima Ivančević – učestvuju talentovani mladi teniseri iz Teniskog kluba Gračanica iz Gračanice i Teniskog sportskog društva AS iz Beča.

[blockquote_left] Tennis-Sport-Verein AS

Tenisko sportsko društvo koje je osnovano 2010. godine u Beču (Austrija), sa misijom da okupi što veći broj zaljubljenika u ovaj sport, posebno dece i mlađih generacija, kao i težnjom za otkrivanjem novih mladih talenata. Cilj TSV AS je organizovanje takmičenja na turnirima u Austriji, Srbiji i drugim zemljama, organizovanje teniskih kampova, druženje mladih i njihov pravilan fizički razvoj. [/blockquote_left]

Na poziv domaćima Teniskog sportskog društva AS, juče, pomoćnik direktora Kancelarije vlade Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Rastko Janković posetio je teniski kamp. Janković je u razgovoru i druženju sa mladim teniserima rekao je da su ovakvi projekti dobri za razvoj dece i mladih, kao i za povezivanje mladih sportista iz dijaspore sa kolegama u Srbiji, kako na sportskom, tako i na kulturnom i obrazovnom planu.

Direktor kampa i predsednik TSV AS Momčilo Jovanović naglasio je da je „Teniski kamp Aranđelovac 2013“ pilot projekat Teniskog sportskog društva AS koji će od 2014. godine prerasti u otvoreni internacionalni dečji teniski letnji kamp na kome će učestvovati talentovana deca iz Srbije i dijaspore, prvenstveno Evrope.

Kamp će se održavati tradicionalno svake godine u trajanju od 1. jula do 20. avgusta, a rad sa mladim teniserima biće organizovan u 7 grupa u trajanju od po 7 dana.

Zvaničnoj poseti kampu prisustvovali su i predstavnici Opštine Aranđelovac , sponzori kampa, prijatelji i saradnici Teniskog sportskog društva AS.

Check Also

Povezivanje institucija u kampanji zaštite imovinskih prava Srba u Federaciji

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon i pomoćnica direktora …