Popis državljana BiH koji žive u inostranstvu

Popis stanovništva u BiH vrši se od 1. do 15. oktobra 2013. godine. Državljani BiH, koji žive u inostranstvu i nisu u mogućnosti da dođu na popis, mogu da preuzmu obrazac na sajtu i popunjen dostave Agenciji za statistiku BiH, najkasnije do 15. oktobra 2013. godine. Potrebno je da imaju prebivalište u BiH i i da su odsutni duže od 12 meseci.

Na popisnom obrascu, nalaze se pitanja o naciji, veroispovesti i jeziku, obrazovanju, razlogu boravka u inostranstvu.

Popis će obuhvatiti sve bosanskohercegovačke građane koji se u trenutku popisa nalaze u zemlji, sve članove određenog domaćinstva bez obzira na to da li su u trenutku popisa prisutni ili su odsutni iz Bosne i Hercegovine.

Za građane koji se u trenutku popisa nalaze van države popis u njihovo ime može da izvrši prisutan član porodice. Na ovaj način popisani građani biće deo stalno nastanjenog stanovništva BiH.

Predstojeći popis obuhvatiće i popis domaćinstava, stanova i osnovnu evidenciju iz domena poljoprivrede, tako da i oni građani koji imaju imovinu, a nemaju porodicu u Bosni i Hercegovini i privremeno (manje od 12 meseci) su u inostranstvu, treba da dođu da se popišu.

Detaljnije informacije možete pogledati ovde.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …