Poseta novinara srpskih medija iz regiona

Novinari srpskih medija iz regiona, koji su na studijskom boravku i praksi u Beogradu, posetili su 24. decembra 2019. godine Ministarstvo spoljnih poslova – Upravu za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Republike Srbije.

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, putem Konkursa za sufinansiranje, podržala je projekat ,,Studijski boravak novinara srpskih medija i predstavnika organizacija i udruženja Srba iz regiona u redakcijama Srbije“.  Studijski boravak, održava se u periodu 18 – 28. decembar 2019. godine u Beogradu, a učešće su uzeli sledeći novinari iz regiona: Dušan Velimirović iz R. Hrvatske, sajt srbi.hr, Branislav Mihajlović iz R. Srpske, producent i urednik Multimedije RTRS, sajt rtrs.tv, Miloš Stojković iz R. Severne Makedonije, sajt srbi.org.mk i Saša Stojiljković iz R. Slovenije, sajt Saveza Srba Slovenije sss-zss.si. Plan studijskog boravka obuhvata nastavu u Udruženju novinara Srbije i praksu u Programu za dijasporu JMU RTS-a. Ovaj projekat organizuje se uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu (ranije Kancelarije) od 2013. godine i do sada je kroz program prakse prošlo 23 polaznika.

Polaznici prakse su posetili prostorije Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i upoznali se sa radom ove institucije, gde su ih primili v.d. pomoćnika direktora, Nikolina Milatović Popović, Vladimir Koturović, savetnik i Đorđe Aleksić, samostalni savetnik u Upravi. Zatim su posetili Pres službu i Muzej diplomatije Ministarstva spoljnih poslova, gde ih je primio Ivan Cvejić, rukovodilac Odeljenja za pres i javnu diplomatiju MSP-a.

 

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …