Postavljeni novi ambasadori

Izvor: RTS

Ukazom predsednika Tomislava Nikolića postavljeni su novi ambasadori Republike Srbije pri EU, u Mađarskoj i pri Asocijaciji nacija jugoistočne Azije. Opozvani su dosadašnji ambasadori Srbije u Grčkoj i Maroku a rešenjima Vlade Srbije dužnosti razrešeni dosadašnji generalni konzuli u Cirihu i Štutgartu.

Za novog ambasadora Srbije pri Evropskoj uniji (EU) u Briselu postavljen je dugogodišnji diplomata Duško Lopandić, objavljeno je u novom broju Službenog glasnika.

Ukazima predsednika Srbije postavljeni su i novi ambasadori u Mađarskoj – Rade Drobac, kao i ambasador pri Asocijaciji nacija jugoistočne Azije (ASEAN), sa sedištem u Džakarti – Jovan Jovanović. Jovanović je istovremeno postavljen i za ambasadora u Maleziji, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Džakarti, dok će ambasador u Maliju, na nerezidencijalnoj osnovi sa sedištem u Alžiru, biti Miroslav Šestović.

Ukazima predsednika Srbije opozvani su dosadašnji ambasadori Srbije u Grčkoj, Dragan Županjevac, i Maroku, Stanislav Stakić, dok su rešenjima vlade Srbije dužnosti razrešeni dosadašnji generalni konzuli u Cirihu, Vera Vukićević i Štutgartu, Pero Janković.

Check Also

Gujon: Zadovoljstvo je bilo ugostiti naše sunarodnike iz S. Makedonije

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon ugostio je danas …