Potpisan protokol o saradnji Vukove zadužbine i Prosvjete iz Beča

Izvor: Prosvjeta Austrija

Poslednjih dana 2019. godine,  u prostorijama Vukove zadužbine u Beogradu, potpisan je protokol o saradnji odbora SPKD Prosvjete iz Austrije i Vukove zadužbine.

Protokol su potpisali predsednik Prosvjete, Srđan Mijalković i Boško Suvajdzić,  predsednik Upravnog odbora Vukove zadužbine. Prisustvovali su i funkcioneri Zadužbine, Ljiljana Simić,  Miodrag Maticki i Slavko Veinović, kao i Dejan Mastilović, član Glavnog odbora SPKD Prosvjete.

Ovim protokolom nastavlja se proces boljeg povezivanja i veće saradnje srpskih institucija iz matice i rasejanja. Veza Vukove zadužbine i bečke Prosvjete uspešno traje već više godina, tako da je ovo logičan korak u daljoj saradnji ove dve institucije.

Posle potpisivanja, u prostorijama Zadužbine priređen je svečani ručak povodom predstojećih praznika, kome su prisustvovali i gosti iz Prosvjete.

Ova prilika je iskorišćena za uspostavljanje intenzivnije saradnje Zadužbine i Prosvjete u približavanju  matice i diaspore, a razgovaralo se o budućim projektima, naročito na prosvetnom i kulturnom planu.

Mijalković je domaćine obavestio o prvoj ovogodišnjoj aktivnosti Prosvjete, Devetom srpskom Novogodišnjem koncertu u Beču, 13. Januara 2020, na kome će zvezde biti mecosopran Dragana del Monako i pijanistkinja Nataša Veljković. Pohvale nisu izostale.

Check Also

Gujon se sastao s gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon sastao se s …